Лечение при Синдром на Сухото око

На база на проведения преглед и специализирани изследвания за синдром на сухото око, Вашият лекар ще прецени кое е най-подходящото лечение.

Заместителното лечение с изкуствени сълзи обогатени с точно определени допълнителни съставки, липсващи във Вашата сълза, е в основата на индивидуалния подход спрямо всеки пациент. Лекарят Ви ще определи за какъв период от време трябва да бъдат поставяни и по каква схема.

Друг метод на лечение при синдром на сухото око е поставянето на специални силиконови тапички в слъзните канали. Те блокират слъзните канали и позволяват по-дълго задържане на сълзите върху очната повърхност. След определен период от време могат да бъдат премахнати.

Очен медицински център „Визио“ предлага и възможност за лечение на синдромът на сухото око чрез стимулация функцията на Мейбомиевите жлези, продуциращи липидния слой на слъзния филм. Апаратът на фирма Quantel Medical – LacryStim дава възможност за бързо и лесно овладяване на симптомите и подобряване на състоянието на пациента, след няколко сесии.